Restituer bedre efter din yoga træning

Alting hænger sammen. Når du har det godt, så handler det ikke kun om din psyke eller din krop. Det handler om begge dele. Krop og psyke hænger nemlig sammen, og du får det ikke godt ved kun at fokusere på kun den ene af dem.

Når du gerne vil holde dig sund, skal du sørge for at træne både krop og sind. Her er yoga et godt eksempel på en træningsform, der giver lidt i begge lejre. Du træner din krop, men du arbejder også samtidig med dit sind.

For at holde kroppen sund, skal du bruge den og motionere. Men også her hænger det hele sammen. Restitutionen er nemlig også vigtig.

Reklame
Reklame

Læs videre her, blive klogere og restituer bedre efter din yoga træning.

Restitution

Din krop har brug for at arbejde hårdt, hvis den skal holdes sund. Det gør den, når du dyrker motion. Men den har også brug for tid bagefter til at bygge dig op igen – og til at bygge sig stærkere.

Reklame
Reklame

Det er vigtigt, at du restituerer efter hård træning. Når du er gået til den med en træningsbold, på en træningsbænk eller med anden hård træning, så er pausen vigtig. Det er faktisk i pausen, din krop bliver stærkere.

Du behøver ikke at lave ingenting i pausen. Det er godt at slappe af, og det er også vigtigt, men lidt blid yoga kan hjælpe din krop til at restituere. Restituer bedre efter din yoga træning med lidt blidere og lettere yoga.

Yogaudstyr

Noget af det udstyr, du kender som yogaudstyr, kan også bruges som restitutionsudstyr. Du kan fx bruge en foam roller eller en massagebold til at give de stive, brugte muskler lidt massage. Du kan også lave nogle lette øvelser på din træningsmåtte. Lav gerne nogle med en træningsbold.

Efter hård træning har din krop brug for at komme sig og at genopbygge. Du giver din krop en pause, hvis du lægger dig på sofaen, men så kan du også blive helt stiv i musklerne. Gå i stedet en rolig tur, eller tag dit yogaudstyr frem og lav nogle lette yogaøvelser. Hold dig fra de hårde øvelser dagen efter, du har trænet hårdt. Så kan din krop bedre restituere. Når den får lidt ro og lidt mere mild bevægelse. En gåtur i naturen eller blid yoga træning er nogle af de bedste ting, du kan gøre for din restituerende krop. Og det vil samtidig gøre godt for dit sind. Restituer bedre efter din yoga træning, så du kan passe godt på dig selv.

Prøv Yogavivo gratis i 30 dage

Prøv online yoga hos Yogavivo, gratis i 30 dage.

Eller læs anmeldelsen her.

Søg på siden