Bedste rejse yogamåtte – stor test 2022

Den bedste rejse yogamåtte er lige til at rulle sammen, putte i backpacken eller kufferten. Rejse yogamåtter er lette og tynde måtter, hvilket gør dem perfekte til at tage med på eventyr. Her finder du vores anbefalinger til de bedste rejse yogamåtter på markedet!

Der er ikke noget som at lave ‘solhilsen’ på toppen af et bjerg, dyrke blid yoga i en skov eller i et autentisk, indisk yogacenter. Det kræver dog, at du har en yogamåtte, som er nem at tage med på rejsen. Her er rejse yogamåtter helt ideelle.

Bedste rejse yoga måtte

De fleste rejse yoga måtter er i letvægtsklassen, og de er som regel omkring 2 mm tykke. Den bedste rejse yoga måtte er dog den, der passer bedst til dig. Derfor oplister vi her en håndfuld forskellige yogamåtter, så du kan finde den, der passer bedst til dig og din rejse.

Manduka EKO SuperLite Travel Mat

Første rejse yogamåtte på listen er Manduka EKO SuperLite Travel Mat.

Reklame
Reklame

Den hedder ikke “SuperLite” for sjov – den er nemlig superlet og vejer mindre end et kilo.

Derudover er det også en ekstra tynd måtte med en tykkelse på kun 1,5 mm.

Den har en længde på cirka 1,7 m, hvilket betyder, at den ikke fylder meget i rejsetasken.

Du kan med fordel give disse facts en smule omtanke, inden du vælger Manduka EKO SuperLite Travel Mat:

 • Rejse yogamåtten er fremstillet i naturgummi, hvilket er et bæredygtigt materiale. Det kan dog have en lidt speciel lugt i starten, men som regel går det over med tiden.
 • Måtten er meget klæbrig, hvilket både kan være en fordel og en ulempe. Du glider ikke på måtten, men til gengæld kan den hænge fast under dig. Når du fx bevæger dig fra ‘Høj lunge’ til ‘Kriger 2’, risikerer du at måtten følger med.
 • Det er en ekstra tynd rejsemåtte. Det betyder, at du får tæt kontakt til jord eller gulv, men til gengæld er det hårdere for knæ og albuer.

TheYogaNomads.com anbefaler denne måtte, og de skriver blandt andet, at den er en super følgesvend på rejsen, og at den nemt kan foldes og rulles. Den fås også i en del forskellige farver. 

GQ Magazine og Yogagrossisten.se anbefaler også Manduka rejsemåtten, så den er altså et populært og sikkert valg!

Gaiam Travel Mat

Skal du spare penge, så du kan bruge dem på fly- eller togbilletter til rejsen? Så er Gaiam Travel Yoga Mat måske en løsning for dig.

Det er nemlig en billig rejse yogamåtte, som nemt kan passe ind i rejsebudgettet. 

Her er en håndfuld af de vigtigste punkter ved Gaiam Travel Mat:

 • Den er meget let (kun 0,7 kg), hvilket gør den nem at transportere.
 • Gaiam Travel Mat egner sig bedst til yogier på hobbyplan. Hvis du dyrker yoga ofte, og på et mere seriøst plan, er det ikke denne billige rejse yogamåtte, du skal gå efter.
 • Overfladen bliver glat, hvis du sveder. Det er en ulempe for dig, som dyrker Hot Yoga eller yoga med et hurtigt flow mellem stillingerne.
 •  

Manduka PROlite

Forhandler Totalpris Læs mere
568,00 DKK → Læs mere
690,00 DKK → Læs mere
709,00 DKK → Læs mere

Manduka PROlite er en letvægtsudgave af PRO-yogamåtten af samme mærke. Den har mange af de samme prof funktioner, men er en hel del lettere (1,8 kg), hvilket gør den mere taknemmelig at transportere. Den er dog ikke så tynd som de klassiske rejsemåtter, men har en tykkelse på 5 mm.

Her er, hvad du bør overveje, inden du investerer i Manduka PROlite:

 • Det er en tyk og relativt tung rejsemåtte, hvilket gør den mere udfordrende at tage med på eventyr.
 • Til dig, der gerne vil have et blødere og mere støttende underlag, kan det dog være god måtte.
 • Manduka PROlite er meget slidstærk og har en imponerende lang levetid. 
 • Den er også forholdsvis skridsikker, så du står fast i hundestrækket og andre stillinger – men den kunne ligge fastere, og det er ikke den mest skridsikre måtte på markedet.
 • Den er fremstillet i OEKO-Tex-certificeret PVC, er fri for phtalater og latex.

Manduka PROlite får en anbefaling med fra GQ Magazine. De skriver, at det er en komfortabel måtte, som hurtigt bliver din yndlings-følgesvend på rejsen!

Den er fremstillet af det bæredygtige og skridsikre naturgummi, og den er OEKO-Tex-certificeret.

Den er dog ikke velegnet til personer med latex-allergi, så hvis det er dig, skal du vælge én af de andre skridsikre måtter.

Disse anmeldelser har vi brugt i testen
cropped-yogalogo.png

Til venstre kan du se de anmeldelser af yogamåtter vi har brugt i vores test.

Guide til køb af rejse yogamåtte

Hvad er en rejse yogamåtte?

En rejse yogamåtte er en tynd yogamåtte i letvægtsklassen. Hvor en standard-yogamåtte har en tykkelse på cirka 4 mm, og en tyk yogamåtte måler omkring 6, er de tynde rejsemåtter bare 2 mm tykke. De er som regel også nemme at folde og rulle, hvilket gør dem helt optimale til rejser.

Hvordan vælger jeg en rejse yogamåtte?

Der er en del forskellige overvejelser, som går ind i valget af den rette rejse yogamåtte. Det kan eksempelvis dreje sig om disse 10 ting:

 1. Måttens kvalitet og levetid.
 2. Tykkelsen på måtten.
 3. Hvilke materialer, den er fremstillet af.
 4. Måttens overflade.
 5. Om den er økologisk eller ej.
 6. Om den er fremstillet under etisk korrekte forhold.
 7. Hvilken type yoga, du dyrker.
 8. Prisen.
 9. Udseendet.
 10. Dig og dine specifikke behov!

 

Som du kan forstå af det ovenstående, er den bedste rejse yogamåtte den, der er bedst til dig. Det handler om at afveje de forskellige parametre. Nogle foretrækker fx måtter i naturgummi, mens andre er mere til kork. 

Nogle vil gerne have måtten så tynd som muligt, så de har masser af kontakt med gulv eller jord, mens andre foretrækker mere støtte til knæ og albuer. For nogle er økologi og etisk korrekte arbejdsforhold et must, mens andre går mere op i at få måtten så billigt som muligt.

Hvilken rejse yogamåtte er den bedste?

Du kan med fordel vælge én af de rejse yogamåtter, vi har nævnt ovenfor. Med en god guide som denne slipper du nemlig for at skulle vælge mellem samtlige måtter på markedet. I stedet kan du nøjes med at vælge mellem de bedste. Den tid, du sparer på research, kan du så bruge på at planlægge din rejse i stedet.

Igen er det vigtigt at understrege, at den bedste rejse yogamåtte er den, der matcher dig og dine behov bedst. Mens den ene af de anbefalede måtter er bedst for én yogi, er en anden måtte bedre for en anden. Det kan du forstå således:

 • Hvis du gerne vil have en lille og let rejse yogamåtte i høj kvalitet, er Manduka EKO SuperLite Travel Mat den bedste. 
 • Går du efter en billig rejsemåtte til hobbybrug, er Gaiam Travel Mat et godt valg. 
 • Leder du efter en forholdsvis let rejse yogamåtte i den tykkere ende, er Manduka PROlite svaret.

Hvis du omvendt dyrker blidere yoga, hvor du befinder dig i de enkelte stillinger i længere tid, er det ikke nær så vigtigt. Du kan også sagtens dyrke restorativ eller meditativ yoga, hvor du primært sidder eller ligger, på en mindre skridsikker måtte. Her bevæger du dig nemlig ikke nær så meget, og dine hænder og fødder bliver heller ikke fugtige af sved.

Når du skal finde en skridsikker måtte, kan du med fordel overveje disse 3 ting:

 1. En måtte af naturgummi eller med en andel af naturgummi kan være en idé. Det er nemlig et meget skridsikkert materiale.
 2. En overflade, som ikke er glat kan være en fordel. En relativt glat overflade kan dog være helt fin, hvis den absorberer sved og fugt, så du ikke glider på den.
 3. Hvis du gerne vil have en god balance, har måttens tykkelse også betydning. Jo mere polstret måtten er, jo sværere kan det være at holde balancen. Derfor er det ekstra vigtigt, at en tyk måtte er skridsikker.