Skridsikker yogamåtte TEST – Her er de bedste skridsikre yoga måtter

Med den bedste skridsikre yogamåtte kan du let og elegant bevæge dig fra én stilling til en anden – uden at hænder og fødder glider. Derfor er skridsikkerhed et vigtigt kriterie for mange, når de skal vælge en yogamåtte. Vi guider dig til de bedste skridsikre måtter her!

Skridsikkerhed betyder meget for, hvilken type yoga du kan dyrke på din måtte, og hvor meget du kan nyde det. Hvis du har prøvet at “glide” i hundestrækket, ved du hvor ubehageligt det er, når hænder og fødder ikke kan gribe ordentligt fast. Det slipper du for med de bedste skridsikre yogamåtter.

Jade Yoga Harmony

Forbrugerrådet TÆNK har placeret Jade Yogamåtte Harmony Professional på en flot tredjeplads, og måtten bliver også anbefalet af Yogagrossisten.se.

Reklame
Reklame
619,00 kr.
Casall Grip & Cushion III

Casall Grip & Cushion III er en yogamåtte i verdensklasse, og den er også dobbelt testvinder.

Reklame
Reklame

Både Forbrugernævnet TÆNK og Magasinet iFORM har nemlig kåret denne yogamåtte som nummer 1.

UltraGrip Mat

UltraGrip er en yogamåtte, som lever op til sit navn. Blogger, Katrine Christensen, skriver således, at det er én af de mest skridsikre måtter, hun nogensinde har prøvet. 

459,00 kr.
Disse anmeldelser har vi brugt i testen
cropped-yogalogo.png

Til venstre kan du se de anmeldelser af yogamåtter vi har brugt i vores test.

Bedste skridsikre yogamåtter

Der findes mange yogamåtter på markedet, men de er ikke alle lige skridsikre. Du kan gøre valget af yogamåtte en del lettere for dig selv ved at følge en guide som denne – så slipper du nemlig for selv at skulle researche. Vælg i stedet mellem ét af vores bud på de bedste skridsikre yogamåtter!

Casall Grip & Cushion III

Casall Grip & Cushion III er en yogamåtte i verdensklasse, og den er også dobbelt testvinder. Både Forbrugernævnet TÆNK og Magasinet iFORM har nemlig kåret denne yogamåtte som nummer 1.

Det har i høj grad noget at gøre med dens skridsikkerhed. Yogamåttens grip eller greb er i topform, og det er nok også derfor, at måtten hedder, som den hedder. Fødderne er altså solidt plantet, når du skal lave ‘Høj lunge’, og måtten glider ikke under dig, når du bevæger dig over i ‘Kriger 2’.

iFORM roser måttens “uovertrufne skridsikkerhed” på trods af en relativt glat PU-overflade. Selvom overfladen er glat, har måtten nemlig en særlig evne til at absorbere fugt. Det betyder, at du står fast, selvom yogaen er hård, og du sveder.

En håndfuld andre facts om Casall Grip & Cushion III er:

 • Det er en tyk og blød måtte. Den er 5 mm i tykkelsen, hvilket betyder, at den giver god støtte til fx sensitive knæ og albuer. 
 • Tykkelsen gør dog også, at det kan være sværere at holde balancen, fordi du har mindre gulvkontakt.
 • Den er dejligt bred at ligge på, så hvis du godt kan lide at brede ben og arme ud i ‘Shavasana’, vil du nyde Casall Grip & Cushion III.
 • Fordi måtten er tyk, bred og tung (3,1 kg) kan den være besværlig at transportere.
 • Det er en holdbar yogamåtte af materialerne, naturgummi og PU-plast. 
 • På grund af naturgummiet tåler den ikke at stå i direkte sollys.
 • Måtten ligger i den dyre ende af spektret.

Jade Yoga Harmony

Forbrugerrådet TÆNK har placeret Jade Yogamåtte Harmony Professional på en flot tredjeplads, og måtten bliver også anbefalet af Yogagrossisten.se. Der er altså ingen tvivl om, at den beroligende blå yogamåtte er et hit – det er også producentens mest populære kvalitetsmåtte.

Jade Yogamåtte Harmony er kendt for den perfekte harmoni mellem greb og komfort. Selvom måtten bliver våd af sved under yogatimen, bliver den ved med at være skridsikker. Der er altså ingen problemer med at dyrke Hot Yoga, Vinyasa eller Ashtanga på måtten.

Dét bør du også vide om Jade Yogamåtte Harmony:

 • Måtten er fremstillet af naturgummi, som er ét af de mest slidsikre materialer, vi kender. Det er også et bæredygtigt materiale, som er godt for dig og miljøet.
 • Du skal sørge for at holde måtten ude af direkte sollys for at beskytte den bedst muligt.
 • Du kan også få Jade Yogamåtte Harmony i andre farver end blå, heriblandt lilla, rød, orange og oliven.
 • Den skridsikre yogamåtte er 5 mm i tykkelsen, så den hører til i den polstrede ende. Det kan være en fordel, hvis du oplever at blive øm af et hårdere underlag.

UltraGrip Mat

Forhandler Totalpris Læs mere
459,00 DKK → Læs mere

UltraGrip er en yogamåtte, som lever op til sit navn, og det er vi ikke de eneste, som synes. Blogger, Katrine Christensen, skriver således, at det er én af de mest skridsikre måtter, hun nogensinde har prøvet. Denne yogamåtte har med andre ord et ultra-godt greb!

Den er fremstillet af det bæredygtige og skridsikre naturgummi, og den er OEKO-Tex-certificeret. Den er dog ikke velegnet til personer med latex-allergi, så hvis det er dig, skal du vælge én af de andre skridsikre måtter.

Andre ting, som er værd at vide om UltraGrip, er:

 • Den er 4 mm tyk. Hvis det er lige til den tynde side for dig, kan du lægge den ovenpå en anden yogamåtte. Fx kan placere UltraGrip ovenpå en glattere måtte, så du får optimal skridsikkerhed.
 • UltraGrip er fremstillet i Europa, hvilket som oftest betyder, at arbejdsforholdene har været i orden.
 • Den er testet fri for skadelige stoffer.
 • Den kan komme i vaskemaskinen ved 30 grader. Det kan være en fordel, for mange yogamåtter skal vaskes i hånden.

Moonchild Yoga Måtte

Forhandler Totalpris Læs mere

Flyd igennem din ‘Solhilsen’ (eller ‘Månehilsen’) så hurtigt du vil, på denne Moonchild Yogamåtte. Måtten kaldes også for “Stay Grounded Yoga Mat”, hvilket giver god mening. Du står nemlig godt fast på denne måtte, og hænder og fødder glider ingen steder. 

Du kan sagtens dyrke hård yoga med et hurtigt flow på Moonchild Yogamåtten, som er fremstillet af naturgummi og PU-læder. Naturgummiet får den til at ligge godt på gulvet, mens PU-læderet giver dig en skridsikker overflade. Det giver dig god kontrol med din yogapraksis.

Flere højdepunkter ved denne yogamåtte:

 • Den har en tykkelse på 4 mm, hvilket er standardtykkelsen for en yogamåtte.
 • Den vejer 2,3 kg.
 • Langt hen ad vejen er det et bæredygtigt måttevalg.
 • Den er fri for PVC og 99% latexfri.
 • Moonchild Yogamåtten har en centerlinje midt på måtten, så du kan stå snorlige i de forskellige positioner. Det kan være en stor fordel, når du skal lave ‘Høj lunge’ eller lignende stillinger, hvor fødderne er langt fra hinanden.

Guide til køb af skridsikker yogamåtte

Skridsikkerhed bør stå højt på din liste over ting, du skal overveje, inden du køber en yogamåtte. Det er især vigtigt, hvis du dyrker yoga med et hurtigt flow mellem stillingerne, eller du dyrker hård yoga, hvor du kommer til at svede. Det kan fx dreje sig om Vinyasa, Ashtanga, Hot Yoga eller lignende. Her vil du opleve at komme til at “glide” rundt mellem positionerne, hvis ikke måtten er skridsikker.

Hvis du omvendt dyrker blidere yoga, hvor du befinder dig i de enkelte stillinger i længere tid, er det ikke nær så vigtigt. Du kan også sagtens dyrke restorativ eller meditativ yoga, hvor du primært sidder eller ligger, på en mindre skridsikker måtte. Her bevæger du dig nemlig ikke nær så meget, og dine hænder og fødder bliver heller ikke fugtige af sved.

Når du skal finde en skridsikker måtte, kan du med fordel overveje disse 3 ting:

 1. En måtte af naturgummi eller med en andel af naturgummi kan være en idé. Det er nemlig et meget skridsikkert materiale.
 2. En overflade, som ikke er glat kan være en fordel. En relativt glat overflade kan dog være helt fin, hvis den absorberer sved og fugt, så du ikke glider på den.
 3. Hvis du gerne vil have en god balance, har måttens tykkelse også betydning. Jo mere polstret måtten er, jo sværere kan det være at holde balancen. Derfor er det ekstra vigtigt, at en tyk måtte er skridsikker.