3 tips til færre rygsmerter på arbejdet

Annonceindhold

Over 80 % af os vil opleve rygsmerter på et tidspunkt i vores liv. Men kun omkring 24% af os har nogensinde søgt behandling for det.

En af de mest almindelige klager, en fysioterapeut hører fra en patient, er, at deres ryg begyndte at gøre ondt efter at have arbejdet i en kontorstol i flere år.

Ofte er årsagen dårlige ergonomiske arbejdsforhold og manglende bevægelse og motion i løbet af dagen.

Her får du 3 tips til at mindske dine rygsmerter på arbejdet.

Reklame
Reklame

Få en ergonomisk kontorstol

Ligesom når du vælger tøj, der passer til din krop; skal vælge en kontorstol, der er behagelig og får dig til at sidde oprejst.

Vælg en stol med armlæn (de bør ikke være for høje eller lave), og sørg for, at højden på dit skrivebord tillader, at dine knæ er under dine hofter. Hellere at skrivebordet er lidt for højt end for lavt.

De fleste ergonomiske kontorstole kan justeres på flere måder, så de passer til din rygsøjle og siddeposition.

En kontorstol vi er glade for er Malmstolen fra Prostole.dk. Den kan indstilles så den passer perfekt til din sidestilling og krop.

Skift stilling ofte

Sørg for at bevæge dig hvert 25.-30. minut. Skift stilling – kryds benene, fold og stræk dem osv. Rejs dig og gå rundt eller stå lidt.

Et hæve-sænke bord er heldigvis meget udbredt på de fleste danske arbejdspladser, men har du ikke et, skal du ikke være bange for at foreslå din chef at få et.

At stå op en time om dagen vil gøre meget godt for din krop og kredsløb.

Håndledsstøtte: Sørg for, at overfladen på skrivebordet, hvor du arbejder på, ikke er for høj, så du kan holde dit håndled lige, når du skriver. Hvis dit håndled er bøjet, risikerer du at kompensere, hvilket kan føre til smerter i dine arme og skuldre.

Lav øvelser for at styrke din ryg og kernemuskulatur

Hvis du har en svag ryg, vil udvikling af stærkere muskler i din mave og lænd hjælpe med at forhindre fremtidige smerter.

En enkel måde at gøre dette på er i løbet af dagen eller når man ser tv. Lav nogle maveøvelser eller rygøvelser. Det behøver ikke at være situps!

Reklame
Reklame

I tilfælde af alvorlige rygsmerter er det bedst at besøge en fysioterapeut, så de kan hjælpe dig med at genoprette funktion og styrke.

Prøv Yogavivo gratis i 30 dage

Prøv online yoga hos Yogavivo, gratis i 30 dage.

Eller læs anmeldelsen her.

Søg på siden