Sådan starter du en yoga blog

Hvis yoga er en vigtig del af dit liv, vil du måske gerne dele det med andre online. Det er ligegyldigt, om du er certificeret yogainstruktør, eller om du først for nylig har opdaget yoga, de vigtigste kriterier er motivation og kærlighed. Desuden er det også nyttigt at forstå, hvad der udgør en vellykket yogablog, så læs videre for at få vores tips.

Opsætning af din yogablog

Hvad er dit ekspertområde?

Yoga har en bred rækkevidde, der dækker mange områder og påvirker mange andre områder. Så hvor skal du starte, og hvad kan du bidrage med? Først skal du vælge, hvilket aspekt af yoga der motiverer dig, og hvad du ønsker at dele med andre.

Er det yogapositioner, en bestemt yogastil eller komponenter af yogafilosofien? Er du tiltrukket af de spirituelle aspekter af yoga, åndedrætsmetoder, chakraarbejde eller meditation? Ønsker du at sammenligne flere yogaklasser eller retreats?

Som et godt udgangspunkt kan du lave en liste over alt det, du kan lide ved yoga, og hvad du ønsker at opnå med din blog. Undersøg derefter din liste efter denne indledende brainstorming for at se, om der dukker nogle temaer op.

Hvis du fastlægger en overordnet beskrivelse af din blog, får den struktur, og hvis du fokuserer på det, du elsker mest ved yoga, kan din entusiasme og personlighed skinne igennem. Når læserne besøger din blog, vil de vide, hvad de kan forvente. Hvis du vælger et emne, der interesserer dig, vil det give dig incitament til at holde bloggen kørende i det lange løb.

Reklame
Reklame

Brug noget tid på at udvikle en strategi for din blog. Jo mere specifik og detaljeret din plan er, jo nemmere vil det være at opbygge den ideelle blog til dine mål.

Opret dit websted og find på et unikt blognavn

Nu kommer den sjove, men udfordrende del: at finde på et navn til din blog. Vi anbefaler et kort, sødt og relevant navn for din målgruppe. Titler til en yogablog kan være centreret omkring dit navn, en farve, du finder beroligende, en bestemt stilling, hvad som helst!

Din blogs navn skal være tydeligt og ægte. Der er derfor ingen grænser for din kreativitet eller for at tænke ud af boksen.

Der er dog flere ting, som du skal undgå, og som højst sandsynligt ikke vil fungere for nogen blogger. Så her er et par tips til at hjælpe dig med at finde på et godt navn til din blog:

  • Vælg et navn til din blog, der er let at udtale og genkalde dig
  • Undgå bindestreger og kreative stavemåder for at gøre det lettere for dine besøgende at finde din blog
  • Brug ikke mærkelige navne, da de besøgende kan glemme dem
  • Undgå at bruge et ophavsretligt beskyttet navn, der ligger tæt op ad navnet på et kommercielt websted på højt niveau
  • Vælg en domæneudvidelse, der passer til din blog
  • Prøv at tænke på en fængende indstilling, der vil fange læserens opmærksomhed
  • Skab et unikt navn, der fremhæver din niche og adskiller dig fra andre blogs

Når du har fundet et blognavn, er det tid til at få dit websted op at køre

Hvilket indhold producerer yoga-bloggere?

Skriv om det, du ved og nyder

Hvor skal man begynde med mængden af indhold, som yogabloggere kan inkludere på deres blogs? Hvorfor ikke henvise tilbage til din startplan, som du måske har lavet, da du startede din yogablog. Det er nemmere at udvikle indhold om temaer, som du allerede er bekendt med. Det kunne være yoga Ashtanga, strategier til at inkorporere yoga i din hverdag eller meditationsteknikker for dig. Start med noget, du kender.

Reklame
Reklame

Efterhånden som du bliver mere komfortabel og dygtig til at skrive din blog, vil du måske bemærke, at de emner, du ønsker at dække, naturligt skifter. Du kan begynde med at introducere relaterede begreber som f.eks. ayurveda (en traditionel indisk medicinmetode) eller chakraarbejde. Alternativt kan du begynde at fokusere på en specifik del af yoga og opdage, at dette er din nye niche. Yoga er et eventyr.

Skab engagerende og relevant indhold

Når du skriver din blog, skal du have din målgruppe i tankerne. Gør oplysningerne engagerende og fascinerende. Du vil trods alt have dine læsere til at komme tilbage efter mere! Hvert blogindlæg bør give læserne noget gavnligt, som de kan anvende i deres eget liv. Indholdet skal være venligt og engagerende, så læseren føler sig inkluderet i bloggen.

Hold også dit indhold opdateret. Det kan være en fordel at opstille en postplan på forhånd, så du har ideer til nyt materiale klar til brug. Hvis du uploader indhold på bestemte dage, vil dine læsere vide, hvornår de skal tjekke tilbage for nyt indhold.

Prøv Yogavivo gratis i 30 dage

Prøv online yoga hos Yogavivo, gratis i 30 dage.

Eller læs anmeldelsen her.

Søg på siden